• Az exponálás egy pillanatot búcsúztat: a jelenből a gombnyomás pillanatában múlt lesz. A képen annak lenyomatát őrizzük – ami volt.”

    Finocchiona az olasz házi szalámi


    Finocchionát töltöttünk a múlt héten. A füstölés után itt látható a végeredmény. Természetesen nem bírtam kivárni a legalább  egy- másfél hónapos érlelést, és megvágtam a legkisebb szálat. Aki nyáron jön kerti partira annak tuti ez lesz az egyik előétel. Azon kívül, hogy a kolbásztöltés egy hatalmas buli, egészséges ételhez jutunk ami tartósító, és adalék anyag mentes. A receptet a neten találtam,állítólag 500 éves. Az ízvilág valóban Itáliát juttatja eszembe. Gyönyörű lett a szalámi, és nagyon finom. Íme a recept, és a kész szalámiról a képek.
    Finocchiona
    6kg sertés hús 4 kg zsírszalonna A húst, és a zsírszalonnát 1*1- es kockákra vágjuk késsel
    30-40 dkg só, 4 zacskó színes bors, két evőkanál édeskömény, egy zacskó fekete bors.
    A szalámit marha vastag bélbe töltöttük, és 3 napig füstölték. Majd egy - másfél hónapig kell érlelni legalább.
    A képre kattintva nagyithatók






     Fallow me on   Facebook  ,  Twitter ,   500px ,   Instagram,    My website


    Az oldalon megjelenő fotók a szerző tulajdonát képezik. Azok felhasználását kizárólag írásos engedéllyel lehet felhasználni

    2 megjegyzés:

     

    Meet The Author

    Follow by Email